Welcome to the Invelos forums. Please read the forum rules before posting.

Read access to our public forums is open to everyone. To post messages, a free registration is required.

If you have an Invelos account, sign in to post.

    Invelos Forums->DVD Profiler: Desktop Technical Support Page: 1  Previous   Next
Uploading/Contributing Error - Socket Error # 10054
Author Message
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStumpyBloke
Registered: May 17, 2007
United Kingdom Posts: 10
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionDirect link to this postReply with quote
Hi.  When trying to contribute a profile I get the following errors:

"Socket Error # 10054
Connection reset by peer"

Then when clicking ok
"Error Contribution submission failed.  Please try again later"

This happens on both my Windows 10 x64 v1903 PCs.  I've run a full DB repair.

Any ideas please?
Thanks.
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStar ContributorDJ Doena
Battle Troll
Registered: March 14, 2007
Reputation: Highest Rating
Germany Posts: 6,292
Posted:
PM this userEmail this userVisit this user's homepageView this user's DVD collectionDirect link to this postReply with quote
It's an internet connection problem. Probably temporary and not on your end. Try again tomorrow.
Karsten
DVD Collectors Online
Amazon Price Observer

DVD Profiler Unlimited RegistrantStar ContributorKatatonia
Retired Profiler
Registered: March 13, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 20,111
Posted:
PM this userDirect link to this postReply with quote
Go into "Options" in the program, and then to "Online" and test the Internet connection from there. You can try the Alternate Connection Method there as well.

It could be either your connection or firewall settings.
Corey
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStumpyBloke
Registered: May 17, 2007
United Kingdom Posts: 10
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionDirect link to this postReply with quote
Thanks for your replies. I should have added, besides it happening on both computers, it’s been occurring for weeks and weeks. I’m assuming it doesn’t need any special ports opening on the router?

Edit: I’ve tried the alternate connection and run the test...test passed but still have the problem. It occurs when it is supposed to open up the web browser to upload the profile etc. I’ve tried changing the default browser to IE, Edge, Chrome and Firefox...all to no avail.

I’m on a static IP as part of my business broadband...does Invelos block certain IPs?

Edit 2:  I connected my laptop to my iPhone hotspot and it worked as expected, so it’s something to do with my new business router I suspect.  I have disabled as much as possible within the firewall settings and no change.  Are there certain requirements? Thanks.

Edit 3: I have created a new user profile and run DVD Profiler on that.  I created a new blank DB and added a DVD.  I edited it and was asked if I wanted to contribute - this worked.  So is it my DB?  I have run multiple full repairs on my main DB.

Edit 4:  I should also add, I cannot upload my collection either - same Socket Error message
 Last edited: by StumpyBloke
DVD Profiler Unlimited RegistrantStar ContributorKatatonia
Retired Profiler
Registered: March 13, 2007
Reputation: Highest Rating
United States Posts: 20,111
Posted:
PM this userDirect link to this postReply with quote
Quoting StumpyBloke:
Quote:
Thanks for your replies. I should have added, besides it happening on both computers, it’s been occurring for weeks and weeks. I’m assuming it doesn’t need any special ports opening on the router?

Edit: I’ve tried the alternate connection and run the test...test passed but still have the problem. It occurs when it is supposed to open up the web browser to upload the profile etc. I’ve tried changing the default browser to IE, Edge, Chrome and Firefox...all to no avail.

I’m on a static IP as part of my business broadband...does Invelos block certain IPs?

Edit 2:  I connected my laptop to my iPhone hotspot and it worked as expected, so it’s something to do with my new business router I suspect.  I have disabled as much as possible within the firewall settings and no change.  Are there certain requirements? Thanks.

Edit 3: I have created a new user profile and run DVD Profiler on that.  I created a new blank DB and added a DVD.  I edited it and was asked if I wanted to contribute - this worked.  So is it my DB?  I have run multiple full repairs on my main DB.

Edit 4:  I should also add, I cannot upload my collection either - same Socket Error message


Hmm, it worked when you created a new user profile and used the same firewall settings? That is strange then.

Do you perhaps have a VPN you can use to alter your IP address + location and try that with? I have never really heard of Invelos blocking an IP though...

You could try submitting a Support ticket and see if you get a response also.
Corey
DVD Profiler Desktop and Mobile RegistrantStumpyBloke
Registered: May 17, 2007
United Kingdom Posts: 10
Posted:
PM this userView this user's DVD collectionDirect link to this postReply with quote
You're a star, I tried my VPN and it's all working again.  So for some reason, Invelos are blocking my ISP's IP(s) it would seem.

Thanks for your help.
    Invelos Forums->DVD Profiler: Desktop Technical Support Page: 1  Previous   Next